Met BUX kun je ook handelen in Olie. Wij noemen dit product US Oil. In je marktscherm kun je op een iOS toestel op "Meer" klikken en op een Android toestel op "Alle". Ga vervolgens naar "Futures". Hier zie je dit product staan.

Het US Oil product is een product dat op één kenmerk significant verschilt van de andere producten die wij aanbieden. Dit komt omdat het US Oil product een zogenaamde “future” is. Hierdoor heeft het product een beperkte looptijd die op een gegeven moment afloopt. Je positie wordt daardoor automatisch gesloten aan het einde van deze looptijd.

Om dit transparant te maken hebben we de datum tot wanneer dit product geldig is in de benaming van het product weergegeven. Op deze manier kun je hier zelf rekening mee houden. Het tijdstip waarop de geldigheid afloopt is in Nederland om 20:00 uur (tenzij er een verschil is in "daylight savings time" tussen Nederland en de VS; dan verschilt dit een uurtje).

We zorgen ervoor dat het nieuwe US Oil product voor de volgende maand altijd weer een week voordat het vorige product verloopt beschikbaar is. Op die manier kun je altijd blijven doorhandelen in het product US Oil. Als je dus daadwerkelijk wilt doorhandelen, dan dien je de positie van de vorige maand te sluiten en alvast een nieuwe positie voor de volgende maand te openen.

We werken aan een oplossing die het mogelijk maakt om US Oil continu te blijven verhandelen. Echter, dit is op dit moment nog niet mogelijk. Hierdoor is het handelen via een “future” product de enige mogelijkheid om in US Oil te handelen.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben, laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar BUX Support.